Öppna ögonen

ÄNTLIGEN! I maj blev jag helt klar med min utbildning och ikväll blev jag helt klar med kursen religion på distans! Jag är riktigt nöjd med slutresultatet. Fan vad jag kämpade! Under förra året och början av det här året så har jag verkligen insett hur förbannad man blir på att betygsystemet ser ut som det gör idag. Vad är det här! Alla tjatar om att man måste ha en god utbildning, det är regeln för oss alla, den regel vi har lärt oss. Men hur ska man orka sträva högre när det ser ut såhär?! Jag är punktlig, utförlig, nyanserad och tydlig i allt jag gör när det gäller skolan - förut räknades det som betyg MVG alltså betyg A.

Jag är så trött på att vissa lärare utnyttjar sina positioner, trött på att man blir bedömd genom personliga vinklar, det händer mig alltför ofta. Jag brukar sträva efter ett C för det är betyget som jag ofta klarar på slutproven och man måste ha alla uppgifter med alla prov i samma betyg, annars sänks slutbetyget. Om jag får ett A på alla uppgifter men ett D på provet, då får jag D. Det suger! Och som sagt, det här med alla lärare att de faktiskt drar in personliga åsikter i deras bedömning tycker jag är sjukt. Speciellt kvinnor har jag märkt - i mitt fall alltså. Jag vet inte hur det är för er andra, men jag märker att män inte tar in de personliga åsikterna lika mycket. De kollar på helheten utifrån min prestation och inte någonting annat. Nu ska jag verkligen inte stämpla könsroller, men det är så JAG har upplevt det. Jag förstår att det visserligen bara är en slump att ena delen är kvinnor och andra delen är män.

Bedömningen av mina uppgifter har jämförts med olika lärare och jag säger då det, jag önskar innerligt att man fick välja sina egna lärare. Lärare som inte tar in det personliga, utan bara tänker på det man gör och hur man kämpar för sitt arbete. Jag läser alla kriterier noggrant för varenda uppgift, jag gör exakt som det står. Jag är bland annat utförlig och nyanserad, de flesta lärare bedömer det så utan tvekan, men sen finns det dem där som bara helt enkelt vägrar. Vad handlar det om?! Jag förstår inte.

Hur som helst, jag är galet nöjd med mina två lärare i religion under mina veckor på distans. De gav mig en otroligt givande feedback som jag verkligen ser upp till och diskussionerna har varit riktigt intressanta. Jag har verkligen blivit förgylld med nya begrepp och nya perspektiv. Tack! Jag är så lycklig ikväll, jag klarade det! Jag lyckades! Jag har inte det bästa självförtroendet efter att ha mått så pass dåligt såhär länge, vilket gör att jag inte har någon drivkraft längre och därför är jag extra stolt över mig själv just nu.. För jag lyckades ta fram det där drivet i mig, jag lyckades ta fram mitt disciplin under dessa veckor på distans. Det har varit otroligt mycket jobb för mig, mycket slit. Minns första dagen, då trodde jag aldrig att jag skulle komma hit, men nu.. NU är jag HÄR! Hoppas jag kommer in på högskolan till hösten. Annars blir det högskola nästa vår förhoppningsvis!

Här, gullet!

Kommentera gärna! Förhoppningsvis så gör du mig glad.

Vem är du ?Klistra fast mina uppgifter.

E-postadress: (Publiceras ej offentligt)Din blogg, tack (:Kommentar:N

Vad härligt duktig du är!

Svar: Åh vad fin du är, tack!!
Joy Malou Schubert

2015-06-29 « 20:09:58
Din blogg: http://nouw.com/nathaliemaria
N

Att man kan klicka sig i collaget jag gör är inte via en app utan finns den funktionen på nouw portalen :)

Svar: Jaha! :) Tack!
Joy Malou Schubert

2015-06-29 « 20:10:41
Din blogg: http://nouw.com/nathaliemaria
trackbacks