Study & sparks


Värmen av lågorna med doften av ved omfamnar mig. Jag skriver en handlingsplan för ett barn med down syndrom i förskolan, jobbar ifrån en fallbeskrivning. Det är tufft, har aldrig skrivit en tidigare. Vi har inte heller fått lära oss hur man gör innan, men vi har lärt oss en hel del annat i detta fall vilket ger mig en bra grund. Jag älskar att hålla på med sånt här märker jag, samtidigt som jag känner mig osäker p.g.a. min oerfarenhet. Specialpedagogik är så himla intressant! Jag har verkligen utvecklats sen januari 2014, det här verkar vara min grej. Det är både kul och drivande att jobba med barn, det må vara krävande men jag är en person som älskar att ge för att främja andra. Därför vet jag att mina framtidsmål är redo för mig!

När allting verkar dränka en totalt så är det riktigt skönt att ha något annat att fokusera på, något att brinna för. Man behöver få bort det där som triggar igång alla nerver. Jag älskar att fokusera på andra människor och hjälpa till i alla möjliga situationer, där finner jag balans. Har börjat träna igen också! Jag har lagt upp en egen planering för min träning och valt ut egna pass, övningar. För några år sen tränade jag med Lotta Bjurvald, hon fick mig att nå mål efter mål. Jag har tänkt på henne väldigt mycket den senaste månaden, tack vare det så har jag funnit den efterlängtade motivationen!

Full av tomhet


Det var längesen, men alla sinnen kläcker ändå alla minnen. Spegeln har blivit en främling jag aldrig söker kontakt med. Skolan har blivit mitt enda syfte, allt jag ser. Dagarna suddas ut och nätterna dränker allt ljus. Som om hela min bakgrund försvann bara för vårt kapade band. Försöker kontrollera den jag brukade va, men känner inte att det är någon att ha. När jag inte kan dela allt med dig, då är det väl bäst att förändra mig? För ingen förstår. Ingen ser. Ingen hör. Vet inte hur jag ska fungera, hur långt kan jag passera. Känns som om jag måste glömma dig för att sluta gömma mig.

Kladdigt

Jag hoppas att alla ni älsklingar har det fint där ute!
Smeten är enkel att baka - perfekt men jag var så himla klantig att jag först häller i för mycket smet i varje bakforms papper, sen förstör jag själva chokladganachen. Haha, resultatet ser ut som en platt mjuk kaka och chokladganachen blev som en nötkräm. Jag är otroligt missnöjd över min prestation MEN tur som är så blev dessa cupcakes alldeles utsökta! Borde i.o.f.s. ha skippat min misslyckade topping för den är godare att äta som en muffin. Vår hemmagjorda kolasås smakar dock ljuvligt! Mamma fick göra den för jag vågade inte förstöra fler saker, haha.. Ska baka dessa fantastiska snickerscupcakes igen där jag bemästrar konsten att vara noggrann! Vet inte vad som hände med mig nu faktiskt. Klantarsle?! Nåväl..

Stök i vårt kök

Dagen börjar med skolstart och grejer. När jag senare kommer hem är det dags för bakning till Alex födelsedag imorgon. En kladdkaka och några cupcakes. Jag lämnade en kommentar i form av en önskan till denna fantastiska tjej som heter Sara, lyckligtvis så gjorde hon den sann! Jag önskade ett recept för snickerscupcakes. Sara driver bloggen baakochmaat där hon alltid bjuder på lyx ur köket. Jag fick äntligen chansen till att baka dessa godingar själv, som jag har längtat! Även fast mina små mästerverk blev fula så blev de himmelskt goda! Jag ändrade receptet lite, vill ha min touch på det hela. Valde t.ex. bort att ha i färdigköpta snickers och använde istället nougat. Det var superenkelt att göra och det gick väldigt snabbt. Vid servering ska jag toppa denna cupcake med min egen hemmagjorda kolasås och chokladganache. Bild kommer då! Önskar er en underbar fortsatt vecka.

Elastic heart

"I'm like a rubberband until you pull too hard. I may snap but you won't see me fall apart.
Oh why can I not conquer love. Wanted to fight this war without weapons.
And I wanted it, I wanted it bad but there were so many red flags."